Lite mer om städföretag

Lås oss gå tillbaka till ämnet vi avhandlade förra veckan. Jag tror inte riktigt att vi kände oss klara efteråt. Eller snarare: Det var ganska tydligt att inlägget och utlägget om städföretaget väckte mångas intresse. Detta eftersom många frågor skickades in efteråt. Så kan det gå när man tror att man är väldigt tydlig då man skriver om någonting. Den upplevda tydligheten – i detta fall om vårt städföretag – var inte lika klar för andra.

Därför har jag tänkt att jag ska svara på några av de frågor som kommit in om saken. Läs gärna igenom för att veta mer om städföretaget och hur det kom att bli som det blev. Saknar du fortsatt svar på din fråga efteråt? Vänligen skicka in den i kommentarsfältet så ser jag till att besvara den så snart som möjligt.

Nu kör vi:

Funderade du på att starta något annat än just städföretag?

Jag funderade på att starta nästan alla andra verksamheter man kan tänka sig men landade i städföretag. Det kändes nära både kompetens och hjärta. Inte för att jag nödvändigtvis hade så mycket erfarenhet själv men jag är uppvuxen i ett hem där kunskapen fanns. Mamma drev en städfirma mellan 1988 och 1998 och jag lärde mig mycket genom det. Inte bara om städföretag som verksamhet utan om entreprenörskap i största allmänhet. Jag rådfrågade såklart mamma, som nu är pensionär, innan jag startade igång. Hon gav sitt medgivande och lovade stöttning genom processen. Ryggen var, så att säga, fri.

Vad har förvånat dig mest efter att ha startat upp städföretag?

Den här frågan lite svår att svara på, även om jag tyckte att den var väldigt intressant ställt. Jag fick lov att fundera en stund och landade tillslut i ett svar. Det som förvånat mig mest – om nu ”förvåna” är rätt ordval här – med städföretag är det stora behov som finns hos människor av just dessa tjänster. Personligen har jag inte anlitat ett städföretag mer än vid 2-3 enstaka tillfällen i mitt liv. Jag hade därför inga riktiga referenspunkter. Nu förstår jag att såväl regelbunden städning som städning vid flytt o.s.v. är ett väldigt vanligt behov.

Känns det kul?

Denna fråga var betydligt lättare än den förra att besvara. Ja, det känns jätteroligt att vara igång. Det känns också väldigt kul att fler och fler hör talas om vårt städföretag och vänder sig till oss för hjälp. Vår personalstyrka kommer dessutom att växa rejält under nästa år och det ser jag mycket fram emot. Jag tror, och det kan jag förstås göra bäst jag vill, att vårt städföretag kommer att växa betydligt under de kommande åren. Vad tror ni?

Det om det. Tack för mig!